The time has come for smart mailboxes!

Things are changing

Snart kan alt handles på nett og leveres hjem. Færre byfolk tar førerkort, bompenger øker, bildeling kan løse noe av de planlagte transportbehovene.  Hva med handleturer, og henting varer og pakker osv.? Tiden er inne for en smartpostkasse!

Jeg er dritt lei av å handle på nett!

«Det er så enkelt», sier alle. «Alle» har rett, at det er enkelt å klikke på det du vil ha og betale det. Men her stopper også det enkle. Hvor, når og hvordan kommer pakken min? Minner litt om oppslaget vi har på jobben:

Det er ikke alltid levering av pakker klarer to av disse.

Hjemlevering uten smartpostkasse

Må avtale en tid i morgen for å være hjemme slik at du kan ta imot varene du har kjøpt. Kortere tidsintervall gir dyrere levering. 4 timer er det akseptabel pris på. Vi sier mellom 17 og 21, for jeg rekker hjem til kl 17 hvis jeg er rask. Kommer hjem 17:05, andpusten av å småløpe for å rekke det. Pusler rundt og hører ikke på musikk, for da kan det hende at jeg ikke hører dørklokken. Lager middag (skulle vært en rask tur ute i nærbutikken og kjøpt fløte til sausen…) det får heller være, siden budet ikke har kommet ennå. Klokken 19, nyheter på TV. Oj, sovnet litt på sofaen. 19:45, går ut og sjekker om det har blitt satt noe på trappen eller er en lapp på døren. Kanskje det var dørklokken som vekket meg, uten at jeg registrerte at det var det som vekket meg?

Must make an appointment tomorrow to be home so you can receive the items you have purchased. Shorter time intervals result in more expensive delivery. 4 hours is the acceptable price. We say between 17 and 21, because I get home to 17 if I'm fast. Comes home 17:05, breathless from jogging to reach it. Puzzles around and does not listen to music, because then I may not hear the doorbell. Makes dinner (should have been a quick trip out to the convenience store and bought cream for the sauce…) it may be better, since the offer has not arrived yet. 19 o'clock, news on TV. Oops, fell asleep a little on the couch. 19:45, goes out and checks if something has been put on the stairs or is a note on the door. Maybe it was the doorbell that woke me up, without me noticing that it was what woke me up?

The solution

Hadde hele denne historien startet med at du kom hjem etter at du hadde fått kvitteringsmeldingen fra boxn om at sendingen din var trygt tatt imot, så hadde du tatt ut pakken på vei inn. Slappet av og ikke gått på vent. Kanskje gått online og bestilt noe annet, fordi det er så enkelt og bekymringsløst.

I want a SMART POST BOX

Mine penger og min tid, mens jeg skal la meg diktere av den som skal kjøre ut pakken min til å sitte å vente. Siden jeg ikke har råd til eller plass til å ha en personlig assistent som tar seg av dette, ønsker jeg en smartpostkasse hvor jeg kan motta og returnere post og pakker på en trygg og sikker måte, og hvor jeg kan bli varslet når en pakke har dukket opp. På denne måten kan jeg få oppleve den gode følelsen av å handle på nett, den økte friheten, sammen med trygghet og god informasjon.

What is a smart mailbox?

En smartpostkasse fra boxn

Ordet er sammensatt og de enkelte deler av ordet beskriver ikke det vi legger i betegnelsen. En smartpostkasse er en utvidet postkasse, der det også er plass til å ta imot og returnere pakker og ikke minst matvarer. For å fortjene betegnelsen smart, må den være noe mer enn en putekasse. Noe mer enn et låsbart skap eller boks.

  • It must accept deliveries and collection from everyone
  • Den må være stor nok men ikke stor, stygg og ruvende
  • It must be (idiot-) safe
  • It must be easy to operate, both for the courier and the owner
  • It must be aesthetically pleasing
  • It must make life easier for the holder
  • It must put an end to waste, roadblocks, faulty deliveries and unnecessary environmental pollution
  • It must provide protection against theft

Tyveri av pakker fra trappen – et stort problem

Associated Press wrote already 12/12/2018:
26 million Americans, equivalent to every 12th American , packages have been stolen from outside their own door. Police in Jersey, outside New York, have planted fake packages with GPS tracking at residences around their police district. It took only 3 minutes before the first package was stolen.

Do you want to read more of our articles and be notified when we post something new? Sign up for our newsletter at the bottom of the page!

Do you want to order the new smart mailbox boxn? Contact us here

en_USEnglish