En god ide, men er den trygg?

Retur av pakker direkte fra postkassen

Ehandel.com skriver en artikkel om posten sin nye løsning for retur av pakker direkte fra postkassen. 

Ideen er god, men hvor stor er risikoen? Det er en selvfølge at kundene helst vil slippe å dra til nærmeste postkontor for å returnere genseren de kjøpte i en størrelse for stor. Men hvor sikkert er det å legge pakken ut i postkassen igjen.

“Postkassen er et populært leveringsalternativ og antall pakker levert hit skal det siste året har økt med 30 prosent. Samtidig ønsker 40 prosent av norske nettkunder å få varene de bestiller levert i denne kanalen. Det opplyser Posten” 

Ehandel.com

Returen kom aldri frem

Endelig kan man slippe å måtte dra til post i butikk for å returnere en vare man bestilte feil. Muligheten til å få en pakke hentet hjemme hos deg selv i mens du ikke trenger å være der er som en drøm gått i oppfyllelse. Det er bare et problem! hvor sikkert er dette?

Den store risikoen her er tyveri. Tenk deg om du legger en pakke med klær du kjøpte i feil størrelse. Merkeklærne du kjøpte på nett for rett under 2000 kroner er jo klart at du ønsker pengene igjen for. Du pakker klærne ned igjen i pappesken du hentet de. Pakken får akkurat plass i postkassen i bredden og dybden, men høyden er for stor. Du må løpe videre for å rekke toget til jobb så lokket på postkassen blir stående åpent. Returen er bestilt og du vet at posten som regel er der mellom 13 og 14.

Dagen går og du kommer hjem og ser at pakken er borte og posten er levert. Du regner da med at posten har hentet den. Dagene går og du får ikke igjen noe penger fra nettbutikk du handlet på. Du må gjennom en lang diskusjon med de fordi de aldri har mottatt returen fra deg. Noen hadde gått forbi postkassen din som står langs veien og ser at du hadde en pakke som stakk opp av postkassen og bestemte seg da for å ta den med seg.

Med den kommuniserende og sikre smartpostkassen fra boxn ville ikke denne pakken blitt stjålet og du ville fått beskjed fra boxn din når pakken ble hentet av posten. 

En drøm for tyver

Associated Press skrev allerede 12/12-2018:
26 millioner Amerikanere, som tilsvarer hver 12. Amerikaner, har blitt frastjålet pakker fra utenfor egen dør. Politi i Jersey, utenfor New York, har plantet falske pakker med GPS sporing ved bosteder rund om i sitt politidistrikt. Det tok kun 3 minutter før den første pakken ble stjålet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å følge prosessen for endring av dagens løsninger.
Bestill boxn her

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin

Kommenter

Dette innlegget har èn kommentar

Legg igjen en kommentar

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ønsker du å få tilsendt vårt nyhetsbrev med nyheter innenfor markedet og våre nye produkter.

*Bildene sett på nettsiden er animasjoner og 3d modeller av produktene. Det ferdige produktet vil variere litt i utseende.

nb_NONorwegian

Denne nettsiden bruker cookies